Møt Emma som studerer Demensomsorg og alderspsykiatri

Studentblogger EmmaJeg heter Emma, og jeg er ny studentblogger. Jeg er 31 år, og studerer Demensomsorg og alderspsykiatri. Jeg er utdannet helsefagarbeider, og jobber for tiden i bolig med bistand på Jessheim, der jeg også bor. Jeg bor sammen med min kjæreste, mopsgutten vår og mine to døtre på deltid.

Jeg har alltid likt å studere, og da jeg var ferdig med fagbrevet til helsefagarbeider, hadde jeg lyst å studere videre. Jeg har jobbet innenfor hjemmesykepleie og eldreomsorg i 10 år, og med fagbrevet i hånda følte jeg at jeg hadde et godt grunnlag for å studere videre innen helse. At valget falt på Demensomsorg og alderspsykiatri, var for meg naturlig. Jeg vokste opp med en farmor som hadde Alzheimers, og da jeg begynte å jobbe innen eldreomsorgen, forsto jeg at det er mer bak en demensdiagnose enn å ikke huske hva man spiste til middag i går. Jeg ønsket å lære mer om demens, og hvordan jeg som helsefagarbeider kan bidra til å gjøre livet og hverdagen til en person med en demensdiagnose litt lysere. Jeg jobbet på demensavdeling for noen år siden, og syntes det var spennende og utfordrende, men jeg hadde ingen fagkunnskap. Jeg tar denne utdanningen for å få forståelse for hvordan en person med demens opplever seg selv, og verden omkring. Jeg ønsker også å lære hvordan jeg på beste måte skal kunne være en ressurs og en god omsorgsperson.

Jeg er fornøyd med MedLearn, og liker måten studiene er lagt opp på. Det er lett for meg å kombinere studiene med jobb, og jeg kan lese når og hvor det passer meg. Jeg er vant til nettstudier fra før av, og mine forventninger når det gjelder hjelp fra lærer og informasjon rundt utdanningen og eksamen, er mer enn nok oppfylt. Noe jeg liker med MedLearn, er det at jeg også kan diskutere og få hjelp fra mine medstudenter. Dette er noe jeg ikke har erfaring med fra andre nettstudier, og jeg synes det er veldig morsomt.

Emmas studieplass

I mine blogginnlegg ønsker jeg å dele mine tanker og erfaringer fra det å studere via nettstudier. Alle dager er ikke rosenrøde, og det skjer mye annet i livet, men på en eller annen måte kommer jeg alltid i mål. For meg er det å studere noe jeg tar på stort alvor, og jeg innser hvor heldig jeg er som har mulighet å gjøre det.