
Velferdsteknologi
Velferdsteknologi med podcast
Beskrivelse
Vi søker studenter til prosjekt med podcast i fagskoleutdanningen, Velferdsteknologi.
- Vil du lære mer om velferdsteknologi gjennom å lytte til podcaster?
- Er du fagarbeider innen helse (helsefagarbeider/hjelpepleier/omsorgsarbeider) eller har du mer enn 5 års erfaring fra pleie- og omsorgssektoren?
- Bor eller jobber du i Innlandet fylke?
I så fall, er du i målgruppen for dette prosjektet!
Vi tilbyr et spennende prosjekt som omfatter det første emnet i vår fagskole Velferdsteknologi. I prosjektet skal vi benytte podcaster som et supplement til annen pensumlitteratur (bøker og nettskolen).
Hele studiet gir 30 studiepoeng, og består av tre emner. Selve prosjektet, omhandler det første emnet – Innføring i velferdsteknologi, som utgjør 10 studiepoeng.
Studiet er gratis, og er på deltid via nettstudier.
Prosjektet starter 1. februar og avsluttes med en eksamen 19. mai. I løpet av disse 15 ukene, vil det bli arrangert fire digitale samlinger a 2 timer. Samlingene vil finne sted på ettermiddagen. I tillegg til podcaster, får du også tildelt din egen lærer og du får tilgang til nettskolen, som er vår digitale læringsplattform.
Søknadsfristen er 10. januar.
Vitnemål og eksamen
Hele studiet består av tre emner, men det er opp til deg, om du bare vil ta det første emnet knyttet til prosjektet, eller om du vil gå videre og ta hele studiet. Tar du alle tre emnene, får du vitnemål for fullført fagskoleutdanning og 30 studiepoeng. Tar du bare det første emnet, får du en karakterutskrift og 10 studiepoeng. Da kan du komme tilbake ved en senere anledning og fullføre de to andre emnene. Avsluttende eksamener for hele studiet, er for emne 1 i mai, emne 2 i september og for emne 3 i desember 2021.
Studiet er finansiert av Kunnskapsdepartementet.
Har du spørsmål kan du kontakte oss på post@medlearn.no eller kn@medlearn.no.
Emnet gir studenten en innføring i hva velferdsteknologi er, og hvilke konsekvenser velferdsteknologi i helse- og omsorgstjenesten kan ha for yrkesutøvelsen, pasienten og pårørende. Videre lærer du hvilke muligheter og begrensninger velferdsteknologi kan medføre for de som er involvert. Tematikken i studiet presenteres bl.a. på podcast.
Emnet omhandler forskjellige former, og bruk av, velferdsteknologi i helse- og omsorgstjenesten for ulike brukergrupper. Det rettes oppmerksomhet mot velferdsteknologi som forebyggende tiltak og hvordan velferdsteknologi kan bidra til å gjøre det mulig for flere å kunne fortsette å bo hjemme. Emnet tar for seg hva telemonitorering er, og i hvilke situasjoner det benyttes. Du får innblikk i samhandling mellom telemonitorering for den enkelte bruker, pårørende og mellom spesialisthelsetjenesten og den kommunale tjenesten.
Emnet tar opp sentralt lovverk for velferdsteknologi i helse- og omsorgstjenesten, og vil videre omhandle samtykkekompetanse, grad av frivillighet og bruk av tvang. Andre sentrale tema, vil være overvåkning, etikk, trygghet og ulike roller.

Jeg valgte å studere Velferdsteknologi fordi jeg kunne legge opp studiene slik at de passet inn i min hverdag. Underveis fikk jeg veldig god veiledning og tilbakemelding på hvordan jeg kunne gjøre oppgavene. Dette gav absolutt mersmak, og jeg ønsket å studere mer for å få enda mer spisskompetanse og kunnskap. Derfor valgte jeg å starte på fagskoleutdanningen, Psykisk helsearbeid, dette året og synes utdanningen er veldig spennende.