For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Bli bedre kjent med studieleder, Liv

Jeg heter Liv, og jeg jobber som studieleder for MedLearns helsefagskoler. Som studieleder er jeg kontaktpersonen til studentene gjennom hele studieløpet, i tillegg til faglærer. Mens lærer fokuserer på det faglige, tar studieleder seg av den praktiske oppfølgingen, gjennom koordinering av studieløpet, informasjon og veiledning.

Hverdagen som studieleder er variert og spennende, og nesten alltid hektisk!
Med studiestart 2 ganger i året, og utdanninger som går over både ett og to år, blir det mange studieløp å koordinere på én gang.

Det er litt i overkant av 700 studenter i helsefagskolene til enhver tid. Noen er i startgropa, andre har nettopp gjennomført sin første eksamen, mens andre igjen skal sette i gang med praksisperioden, eller er klare for å levere fordypningsoppgaven. På ulike steder i studieløpet oppstår det ulike behov. I starten er det ofte praktisk informasjon, eller innføring i våre tekniske løsninger som gjelder. Etter en stund er det eksamensoppmelding eller oppgaveskriving. Noen syns det er mye å forholde seg til, og har behov for studietips eller motivasjon for å komme seg videre. I den veiledende rollen blir man stadig flinkere på å lese behov, og å tilpasse tilbakemeldingene man gir til det behovet.

webinar-246x300.jpg
 

Webinarer
En av oppgavene som studieleder er å holde informasjons-webinarer sammen med fagansvarlig i starten av studieløpet. Vi syns det er viktig at studentene får et ansikt på oss ansatte fra starten av, siden det ikke er fysisk oppmøte i våre studier. Slik blir det også lettere å ta kontakt med oss ved senere anledninger.

Differ
Alle studentene blir en del av et sosialt og faglig fellesskap gjennom kommunikasjonsplattformen Differ.
Jeg som studieleder bygger opp, og fungerer som moderator i diskusjonsforaene i Differ. Disse skal eies av studentene, og det er spennende å se hvor fort det danner seg et sosialt og faglig miljø med lav terskel for å si noe.

Som studieleder er jeg opptatt av at alt i et studieløp skal være enkelt å forholde seg til, og at det er kvalitet i alle ledd.

En av de mest spennende og komplekse oppgavene jeg har er derfor oppfølgingen av studentundersøkelser og evalueringer studentene gjør av kursene underveis.
I kulissene foregår det et kontinuerlig kvalitetsarbeid med mange involverte. Vi må hele tiden tenke studentenes beste når vi evaluerer faktorer som faglig innhold, digitale løsninger eller informasjonsflyt. Tilbakemeldinger er derfor gull verdt!

I dag har jeg lagt siste hånd på verket i en stor revidering av den årlige studentundersøkelsen. Det er viktig at den utfyller spørreundersøkelsen til NOKUT, som også sendes ut årlig til alle fagskolestudenter. På den måten kan hver av de to undersøkelsene gi oss forskjellig informasjon rundt tilfredsheten til våre studenter.

Dette var litt om min arbeidshverdag. En bunke med praksisavtaler er klare for behandling. Dette betyr at en stor gruppe studenter går inn i siste fase av utdanningen, og snart har vitnemålet i hånda. For en student er ingenting bedre enn det. Ikke for en studieleder heller!