For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Ofte stilte spørsmål

Her kan du få svar på de mest vanlige spørsmålene som blir stilt før, eller i oppstarten av et studium hos oss.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss selv om svaret på ditt spørsmål er listet nedenfor.

  1. Vi anbefaler å bruke nettleserne Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Apple Safari fungerer ikke optimalt. 
  2. Du har mottatt en e-post med påloggingsinformasjon fra oss. Finn frem til denne e-posten og noter deg brukernavnet (student-e-post) og passordet. 
  3. Gå til nettsidenwww.medlearn.no
  4. Trykk på knappen "logg inn" 
  5. Et vindu for Microsoft åpnes. Tast inn student-e-posten og passordet ditt
  6. Deretter blir du sendt til "Min side" og kan logge inn i Canvas

For en mer utfyllende forklaring med bilder, kan du følge denne PDF-en.

Husk å lagre både "Min side" og Canvas som favoritter. Ved første innlogging vil du måtte godkjenne retningslinjer for bruk av Canvas før du blir sendt til læringsplattformen. 

  1. Last ned Canvas Student-appen. 
  2. Skriv "Intendia" under "institusjon". 
  3. Deretter kan du logge deg inn med student-e-posten din og passordet. 

For en mer utfyllende forklaring med bilder, kan du følge denne PDF-en

Vi anbefaler likevel at du bruker vanlig innlogging via "Min side" når du er på PC-en. Dette er fordi "Min side" inneholder mye viktig informasjon som du ikke må gå glipp av. 

Det kan være ulike årsaker til at du ikke får logget inn i Canvas. Her er en liste over ting som ofte løser problemet. Vi anbefaler at du følger PDF-veiledningen som har gjennomgang med bildeeksempler. 

  1. Logg inn med riktig e-post. Pass på at du logger deg inn med student-e-posten. PDF med eksempel på e-posten du har fått tilsendt
  2. Logg inn som gjest ved feilmelding fra Microsoft. Hvis du allerede har en Office-konto, kan det dukke opp en feilmelding når du logger deg inn. Da kan du velge at du skal logge deg på som "gjest" i nettleseren din. Se PDF for nærmere forklaring med bilder
  3. Test en annen nettleser. Nettleserne Chrome, Edge og Firefox er anbefalt. Safari fungerer ikke optimalt for bruk av Canvas.
  4. Sjekk om du har tastet riktig første gangs passord. Dette passordet skal kun brukes første gang du logger deg inn. Last ned og se PDF for å se hvordan du bytter passord
  5. Du logger inn direkte til Canvas-appen eller Canvas-nettsiden. Du har muligheten til å logge inn i Canvas gjennom www.medlearn.no eller ved å gå direkte til Canvas. Vi fraråder å logge inn direkte gjennom canvas.com. Følg derfor stegene i denne PDF-en for riktig innlogging

Fagskolestudier er definert som «høyere yrkesfaglig utdanning», og bygger på fullført og bestått videregående opplæring. Det formelle opptakskravet er fagbrev i spesifikke retninger, avhengig av hvilket fagskolestudium det er snakk om. Fagskolestudier skal være yrkesnære videreutdanninger. De ligger på et nivå over videregående skole, og gir studiepoeng.

Våre fagskoler er ment som en videreutdanning/fordypning for de med fagbrev innen helse eller oppvekst fra videregående skole, og for de med lang, relevant arbeidserfaring.

Fagskolene er finansiert av Kunnskapsdepartementet, og vi får tildelt et begrenset antall studieplasser to ganger i året. Studiet er kostnadsfritt for studentene som får studieplass. De aller fleste som tar en fagskole hos oss, gjennomfører denne ved siden av relevant arbeid.

Selve studiet og eksamensavlegging er kostnadsfritt.

Det tilkommer en semesteravgift på kr 500,- pr semester (høst/vår).

Studiemateriell som pensumlitteratur og pc dekker man selv, men studenten kan ha mulighet for finansiering gjennom bla. lånekassen, kommunen eller fagforbundet.

Mulighet for permisjon med lønn ved eksamen, lesedager, praksis på annet arbeidssted osv, må hver enkelt ta opp med egen arbeidsplass.

Det er studiestart to ganger i året, i februar og september. Interesserte bør følge med på gjeldende søknadsfrister og oppstartsdatoer, for vi har begrenset med studieplasser.

Alle våre fagskoleutdanninger er lagt opp som deltidsstudier, det vil si at man får dobbelt så lang tid på å fullføre som en heltidsstudent. F. eks, vil våre ettårige studier på 60 studiepoeng, tilbys over en periode på to år. Vi setter opp eksamensdatoer for hele studieløpet fra starten, slik at studenten lettere kan planlegge og kombinere studier med full jobb.

Studiet praktiserer fast oppstart og styrt progresjon, men med stor grad av frihet innenfor disse rammene. Det er fastsatte eksamensdatoer. Obligatoriske arbeidskrav i et emne må være levert og godkjent 1 uke før eksamensdagen, men ellers styrer man arbeidet innenfor hvert enkelt emne selv. Det er satt veiledende frister for levering av hvert arbeidskrav i Canvas, som det anbefales å følge, slik at man klarer å overholde fristen for siste levering før eksamen.

2 semestre for halvårige studier og 4 semestre for ettårige studier.

Om man skulle ha behov for mer tid, er vi fleksible på det.

Alle eksamener er hjemmebaserte, og gjennomføres i eksamensplattformen WISEflow. Det veksles mellom 1-døgnseksamener, 2-døgnseksamener, flervalgseksamener og lengre fordypningsoppgaver i våre fagskoleutdanninger.

Du har hovedsakelig to steder å forholde deg til – læringsplattformen, Canvas og Min side som vil inneholde alt av viktig informasjon.

I læringsplattformen Canvas ligger emnene dine i form av nettkurs, de er delt opp i moduler som du skal jobbe deg gjennom. I Canvas vil du kunne kontakte læreren din og finner dine innsendingsoppgaver. 

På Min side finner du en helhetlig oversikt over din progresjon i studiet, og oppmeldingsmulighet til eksamen, samt eksamensresultater.

Alt du trenger av teknisk utstyr er en PC og internett-tilgang. 
Du vil få tilgang til Office 365, som inkluderer skriveprogram og en egen student-epost.

Lærer fokuserer kun på det faglige gjennom veiledning og tilbakemelding på arbeidskrav/innsendingsoppgaver, og ved gjennomføring av webinarer.

Studieleder er den man kontakter for praktiske spørsmål (som hvordan man legger opp studieløpet, eksamensspørsmål, tekniske spørsmål etc). Studieleder formidler viktig informasjon gjennom hele studieløpet og er tilgjengelig i alle diskusjonsforum.