For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Eksamensforberedelser i julestria

Jeg heter Emma, og jeg studerer Demensomsorg og alderspsykiatri.

Som student, har man alltid noe å gjøre. Nå i juletider har man definitivt noe å gjøre, spesielt om man har eksamen tre uker inn i det nye året. Det gjelder å ikke bli bitt av «jeg gjør det senere». Det er livsfarlig, og passer dårlig inn sammen med eksamensforberedelser i juletiden. Ja, noe blir gjort, men ofte ikke det man burde gjøre. Jeg er ikke den som baker julekaker eller forbereder mat i ukevis i forkant, men jeg liker å ordne med gaver og min store nemesis når det gjelder å få ting gjort, er strikketøyet.

Nå er jeg inne i en modul som heter Alderspsykiatri, og eksamen i januar er en tredagers hjemmeeksamen. Det er nok første gangen jeg er litt nervøs før eksamen, den må da være stor siden den går over tre dager. Og ja, nå i desember er det ikke bare, bare å sette seg ned hjemme med lesing. Men, man får ta de stunder man finner mellom strikking, gaveshopping og hverdagens andre gjøremål. Jeg liker å lese på formiddagen, da har jeg min kreative topp. Mister jeg det toget, går det an å prøve etter middagen. Da er det som regel rolig i heimen, og samvittigheten sier som oftest nei til å sette seg ned med strikketøyet.

Modulen jeg studerer nå er interessant, men det er mye nytt stoff og mye ord jeg ikke har vært borti tidligere. Det skjer ofte at jeg skal slå opp et ord jeg ikke skjønner, og 20 minutter senere er jeg dypt inne i medisinske leksikon på nett, fordi jeg underveis ble møtt av flere ord jeg ikke skjønte. Det er jo også lesing. Jeg setter meg inn i fagtermer og betydninger av ord som er viktige for eksamensskriving, men det kan da føles som at jeg står litt og stamper på samme sted. Da er det lett å miste motet og bli bitt av «jeg gjør det senere». Jul og eksamen har til felles at de kommer når de kommer, og de bryr seg lite om jeg er forberedt eller ikke. Her gjelder det å si nei til strikketøy og «jeg gjør det senere», og innse at både jul og eksamen nærmer seg. Jeg har bestemt meg for at på eksamen skal jeg prestere, og vise alt jeg (forhåpentligvis) har lært meg, mellom pepperkaker, gavepapir og «hva i alla dager skal jeg ha på meg på julaften?» Jeg er veldig motivert, så jeg vet at jeg kommer til å klare det.