For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Kombinasjon av fast jobb og nettstudier? Ja takk, begge deler.

Hei, jeg heter Thino. Jeg er en aktiv og positiv mann på 35 år, som for tiden tar videreutdanning i Psykisk helsearbeid. Jeg er også valgt som vara studentrepresentant i MedLearns styre.

Utover dette har jeg en 100 prosent fast stilling i hjemmesykepleien, og har vært helsefagarbeider siden 2015 gjennom prosjektet menn i helse.

Jeg hadde tidligere jobbet som renholdsmedarbeider, deretter som barnehageassistent, studentvakt, butikkmedarbeider og tolkformidler. Disse yrkene krever som regel ikke noen form av utdanning for å jobbe. Men på grunn av nedbemanning av tolketjenesten i 2013, måtte jeg tenke annerledes. Heldigvis søkte jeg tilfeldig på nettet etter jobb. Da så jeg at NAV etterspurte menn i helse, og at de ønsket flere menn i helsevesenet. Jeg må si at jeg var en av de heldige som fikk være med i prosjektet. Dette var midt i blinken for meg. En periode søkte jeg jobb uten hell, da de fleste stillinger krever enten fagbrev eller høyskoleutdanning.

Jeg er veldig takknemlig og setter stor pris på at jeg har fagbrev i helsearbeiderfaget. Har man ikke fagbrev, er det vanskelig å få en fast heltidsstilling.

Kombinasjon av jobb og nettstudier?
Ja takk, begge deler. Det klarer jeg helt utmerket. Jeg er B-menneske, liker å stå opp cirka 10, begynner på vakt cirka 15 og legger meg ikke før i 3-tiden. Jeg har arbeidshelg hver tredje helg. De helgene jeg har fri, har jeg mulighet til å studere. Jeg trives egentlig best med å studere på kveldstid, helst etter klokka 23. Jeg mener jeg får det beste av to verdener. På den ene siden, har jeg en meningsfylt jobb som består av faste rutiner som for eksempel stell, gi medisiner, ta på støttestrømper og slå av en hyggelig prat med brukere. På den andre siden, har jeg nettstudiet som krever selvdisiplin og ansvar for egen læring. Samtidig har jeg mulighet til å spørre nettlærer om fagstoffer.

Anbefaler jeg nettskolen MedLearn?
Jeg som nettstudent, anbefaler MedLearn på det varmeste fordi de har dyktige lærere og ansatte. Ønsker å gi terningkast 5. Meget fornøyd med respons og tilbakemelding  🙂