For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Møt Martine som tar gratis videreutdanning innen demens og alderspsykiatri

Møt Martine, en ung helsefagarbeider fra Bergen med en lidenskap for mennesker. Hun tar gratis videreutdanning innen demens og alderspsykiatri for å få spisskompetanse i å håndtere utfordringer knyttet til demens og psykiske lidelser hos eldre. 

Ønsket fleksibel videreutdanning

Martine har alltid visst at hun ville jobbe i helsevesenet. Inspirasjonen hjemmefra skinner gjennom;

"Jeg ser veldig opp til min tante som er sykepleier og mamma som er helsefagarbeider, og elsker å tilbringe tid sammen med andre mennesker,” smiler hun. 

Martine er en 23 år gammel jente fra Bergen som nylig flyttet til Telemark med kjæresten. Hun er utdannet helsefagarbeider, og tok fagbrevet i november 2020. I løpet av utdanningen og praksisperioden har hun jobbet på flere typer institusjoner; bofellesskap for personer med autisme, multifunksjonshemming og ulike sykehjem, for det meste på demensavdelinger.

“Jeg ville bygge videre på utdanningen og få økt kunnskap om viktige temaer som interesserer meg uten å ta for eksempel sykepleie- eller vernepleierutdanning," forteller Martine. 

Gratis fagskoleutdanning i demensomsorg og alderspsykiatri

I dag jobber hun på et lite sykehjem i Telemark på somatisk avdeling, og tar fagskoleutdanning i demensomsorg og alderspsykiatri ved siden av. Videreutdanningen gir spisskompetanse i arbeid med personer som lider av en demenssykdom og eldre med en psykisk lidelse. Martine tilegner seg kunnskap om ulike typer demens, utredning, organisering og iverksetting av pleie- og omsorgstiltak for å ivareta fysisk og psykisk helse hos pasienter med demens og andre alderspsykiatriske lidelser. 

Hun har personlig erfaring med en bestemor som fikk Alzheimer diagnose, noe som bidrar godt i videreutdanningen; 

"Bestemors største ønske var å få bo hjemme etter at hun fikk diagnosen. Familien jobbet hardt for å få til dette, og jeg var hjelper for henne i et par år frem til hun gikk bort i 2021. Det var fantastisk å kunne oppfylle hennes siste ønske om å få bo hjemme til hun døde", forteller hun. 

Fleksibel studiehverdag er nøkkelen

Martine forteller at hun er veldig fornøyd med ha mulighet til å studere ved siden av fulltidsjobb og privatliv. Det passer perfekt for en som ikke bare ønsker å være student, men samtidig ønsker faglig påfyll. Hun legger til at det har vært krevende til tider, spesielt i perioder hvor det er hektisk på hjemmefronten, men nå er hun snart i mål; 

Fleksible nettstudier har vært redningen. Det gir frihet til å styre hverdagen selv, slik at jeg kan jobbe med skole når det passer meg

Videre forteller hun at det er bonus at videreutdanning kan gi økt lønn, og at det forbedrer sjansen på arbeidsmarkedet med den type spisskompetanse innen relevante helseutfordringer. 

"Jeg håper at flere ser verdien i å ta fagskoleutdanning ved siden av full jobb og privatliv. Planen min er å ta flere slike videreutdanninger i fremtiden," forteller hun med entusiasme. 

Økt kompetanse i jobben

Ønsker du faglig påfyll etter fagbrevet? Gratis fagskoleutdanning i Demensomsorg og alderspsykiatri er akkreditert av NOKUT og lagt opp som et deltidsstudium over to år, med styrt progresjon. 

Fleksible nettstudier gjør det mulig å kombinere ved siden av jobb og privatliv!