
Hverdagsrehabilitering
Hverdagsrehabilitering
Beskrivelse
Kunnskap om Hverdagsrehabilitering er etterspurt. Studiet passer for deg som ønsker å utfordre deg selv og som ønsker å se på den tradisjonelle hjelperrollen i et nytt og spennende perspektiv. Det er 6 obligatoriske innsendingsoppgaver, hvor av to er selvtest oppgaver. Det er tre eksamener i denne fagskolen.
Fagskoleutdanningen, Hverdagsrehabilitering har fokus på en rekke relevante ferdigheter om hverdagsrehabilitering som teoretisk konstruksjon, om ulike verktøy som er utarbeidet og som kan benyttes i praksis, uten å være i kontakt med pasienter eller brukere. Utdanningens hovedmål, er å utdanne yrkesutøvere som har kunnskap om hverdagsrehabilitering som både et tankesett og en arbeidsform.
Studiet passer for deg som jobber i helse- og omsorgsektoren og som ønsker å styrke din kompetanse i Hverdagsrehabilitering. Fagskoleutdanningen er akkreditert av NOKUT og gir 30 studiepoeng. Studiet er lagt opp som et deltidsstudium med styrt progresjon og foregår via nettstudier.
Om søknadsprosessen:
Vi har begrenset antall studieplasser. Kvalifiserte søkere vil bli poengberegnet, og søkere med høy poengsum rangeres foran søkere med lav poengsum. Søkere som ikke vedlegger dokumentasjon, vil ikke bli vurdert.
Gå til «Opptakskrav» for mer informasjon om hva som skal vedlegges søknaden.
Hvis du ønsker å søke om støtte fra Lånekassen, vær oppmerksom på at du må velge «MedLearn» som lærested.
Emnet gir en innføring i hva som kjennetegner hverdagsrehabilitering. Hvem som bør få tilbud om hverdagsrehabilitering, og hvorfor de bør få tilbudet.
Sentralt er faktorer som gjør det mulig for den syke og/eller eldre å fortsatt leve et aktivt liv. Hvordan helsen påvirker muligheten til å mestre og fungere i et hverdagsliv, og på hvilken måte roller og rutiner kan støtte hverdagslivets aktiviteter.
Emnet omfatter verktøy og ideer som kan benyttes i praksis, uten å være i kontakt med pasienter eller brukere. Presentasjon av ulike kartleggingsverktøy, veiledningsteori og motiverende intervju.
Fokus er på identifisering av behov hos den enkelte bruker/pasient gjennom kartlegging og hva som utløser ressurser hos den enkelte bruker.
Emnet setter hverdagsrehabilitering inn i en større sammenheng og viser hvordan tjenester og tilbud i samfunnet kan hjelpe den enkelte til å fremme hverdagsrehabiliteringen, samt hvilke utfordringer det kan ha for den enkelte kommune.
Videre behandles temaet velferdsteknologi og på hvilken måte teknologien og samhandlingen kan fremme og understøtte hverdagsmestring.