Yrkesfag innen helse på videregående gir mange og varierte muligheter for en lang karriere innen helsesektoren. Du har mulighet til å gå ut i yrkeslivet så snart du har fullført, eller du kan ta videreutdanning, for eksempel en fagskoleutdanning. Du har også muligheten til å ta påbygging til generell studiekompetanse dersom du vil studere videre ved høyskole eller universitet. Yrkesfaglige utdanninger på vgs-nivå tilbys hos vår søsterskole NKI. Her ser du hvilke utdanninger som tilbys der:

Yrkesfag på videregående
Dette er utdanningen for deg som ønsker å jobbe som ambulansearbeider. Studium passer for deg som har lang praksis innen tilsvarende arbeid, og som ønsker å formalisere din kompetanse ved å ta fagprøven.
Dette er utdanningen for deg som ønsker å jobbe som ambulansearbeider. Ambulansefag Vg2 er andre året i utdanningsløpet. Dette kvalifiserer deg til å søke om læreplass for å oppnå fagbrev.
Dette er utdanningen for deg som ønsker å jobbe som ambulansearbeider innen helseforetak. Ambulansefag Vg2 er andre året i utdanningsløpet, og programfagene er for deg som har fellesfagene fra før. Dette kvalifiserer deg til å søke om læreplass for å oppnå fagbrev.
Som apotektekniker jobber du i apotek under ledelse av farmasøyter. Jobben består hovedsakelig i å utøve god kundebehandling, samtale med kunden og veilede om riktig legemiddelbruk.
Dette er utgangspunktet for deg som ønsker en yrkesfaglig utdanning innen helse- og oppvekstfag. Med denne utdanningen kan du bygge på til fagbrev som barne- og ungdomsarbeider, helsefagarbeider, ambulansearbeider eller autorisasjon som helsesekretær.
Helse- og oppvekstfag Vg1 er utgangspunktet for deg som ønsker en yrkesfaglig utdanning innen helse- og sosialsektoren. Du som har fellesfagene fra før kan velge å ta kun programfagene.
Utdanning som helsefagarbeider kvalifiserer deg til mange spennende jobber ved sykehus, sykehjem, innen psykisk helsearbeid, i hjemmetjenesten, ved rehabiliteringshjem og andre institusjoner. Helsefagarbeider Vg2 er andre året i utdanningsløpet.
Utdanning som helsefagarbeider kvalifiserer deg til mange spennende jobber ved sykehus, sykehjem, innen psykisk helsearbeid, i hjemmetjenesten, rehabiliteringshjem og andre institusjoner.
Dette er utdanningen for deg som ønsker å ta fagbrev som Helsefagarbeider og som har lang praksis innen helsearbeid.
Denne utdanningen leder frem til at du kan søke autorisasjon som helsepersonell. Som helsesekretær kan du jobbe på legekontorer, sykehus, helsesentre, legevakter og i bedriftshelsetjenesten. Det anbefales at du skaffer deg relevant praksis, men det er ikke et krav på Vg3.
Utdanning innen helseservicefag kvalifiserer deg for flere spennende yrker. Helseservicefag Vg2 er det andre året i utdanningen. I Vg3 kan du velge spesialisering for å oppnå autorisasjon som helsesekretær, apotektekniker eller tannhelsesekretær.
Utdanning innen helseservicefag kvalifiserer deg for flere spennende yrker. Dette studiet er andre året i utdanningen, uten fellesfagene.
Som tannhelsesekretær assisterer du tannlegen under ulike behandlingssituasjoner. Du vil ha ansvaret for røntgenarbeid og enklere laboratoriearbeid.