For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Fagskoleutdanning gjør deg relevant i arbeidslivet!

Blid jente på fjelltur gir high five

NHO har offentliggjort sitt årlige kompetansebarometer. For oss som brenner for å tilby et relevant og effektivt utdanningsløp, både for deg som arbeidstager og for arbeidslivet, er dette interessant lesning.

Fagskoleutdanning er noe Norge trenger

Nok en gang viser tallene en soleklar tendens. Fagskoleutdanning er noe Norge trenger, og denne gangen har NHO kommet frem til at vi trenger 11 400 nye arbeidstagere med fagskoleutdanning. Dette er kandidater vi er helt avhengig av for at Norge skal gå rundt. Videre trenger vi 18 600 utdannede innenfor håndverksfag. Det er godt å vite at kompetanse fortsatt er etterspurt, nå som vi beveger oss inn i tøffere tider i arbeidsmarkedet. Halvparten av alle virksomheter som svarte på undersøkelsen sier at de trenger fagskolekompetanse, og 3 av 5 virksomheter sier de trenger flere folk med håndverksfag. 

Så hvordan ser bedriftene for seg at de skal skaffe denne kompetansen? Naturlig nok er det mange som vil ansette nye folk. Men; de aller fleste, over 80% av de spurte bedriftene, vil heller heve kompetansen til sine eksisterende ansatte. 

Nødvendig med fleksibel studiehverdag

Det er fantastisk at virksomhetene ønsker å både drive kompetanseheving, videreutdanne og helt sikkert også omskolere sine ansatte. Men det krever samtidig et utdanningstilbud som kan kombineres med jobb, familieliv og annen fritid, slik som du kan hos MedLearn. Hos oss er det mulig for den ansatte å selv velge når det skal studeres og du vil ha tilgang til både relevant og engasjerende læringsinnhold til enhver tid. 

Du vet helt sikkert at MedLearn tilbyr gratis etter- og videreutdanning innen helse og oppvekst i form av fagskoleutdanninger. Og at alle våre utdanninger tilbys på nett og deltid slik at du kan ta videreutdanning ved siden av jobb. 

Videreutdanning med fagskole innen helse og oppvekst

Undersøkelsen gir noen indikasjoner på hvilke områder som er mest relevante, og det er ingen tvil om at helse og oppvekst er ett av de store fokusområdene. Dette er kandidater vi er helt avhengige av for at Norge skal gå rundt. Les mer om studietilbudet i de to fagområdene i lenkene under:

Fagskolesegmentet har et bredt studietilbud innen disse fagområdene. Har du et fagbrev, kan det være svært relevant å videreutdanne deg innen disse områdene. Eller ønsker du å formalisere kompetansen din med en fagskoleutdanning? Du vil oppleve at du får flere bein å stå på, og bli mer verdifull på arbeidsmarkedet etter fullført utdanning. 

Se alle våre studietilbud her.

Kilde: https://www.hvatrengernorge.no/